FI GB
Slide

Usein Kysytyt Kysymykset

UKK

Minkä ikäinen voi osallistua retkille?

Meidän retkillä ei ole minimi ikää. Nuorimmat pororetkille osallistuneet ovat olleet alle vuoden ikäisiä ja vanhimmat yli 90-vuotiaita. Lasten kohdalla vanhemmat tietävät parhaiten, jaksavatko lapset istua pororeessä tai kanootissa useamman tunnin. Myös lasten vaatetus täytyy ottaa huomioon, etenkin talvella.

Lapset osallistuvat retkiin vain vanhemman kanssa.

Miten pukeutua?

Pukeudu kelin mukaan. Kerrospukeutuminen pitää parhaiten lämpimänä. Jalkaan ainakin kahdet sukat ja lämpimät kengät. Päälle useampi kerros lämpimiä vaatteita, alimmaiseksi lämpökerrasto, sitten villaa tai fleeceä ja koko komeus kuorrutetaan talvitakilla ja housuilla tai haalarilla. Käteen kylmillä keleillä kahdet hanskat, alle ohkaiset ja päälle paksut, lämpimät kinttaat.

Farkut eivät ole ulkohousut. Myös puuvillaisia vaatteita kehoitamme välttämään, sillä ne eivät lämmitä.

Meiltä saat tarvittaessa safari haalarin, talvikengät, kinttaat ja villasukat retkille.

Onko retkillä pakkasrajaa?

Pakkasraja ei vielä ole tullut vastaan. Kylmimmillään olemme tehneet pororetken -42ºC pakkasessa. Kylmillä keleillä sovellamme retkiä, teemme isommat tulet ja varmistamme, että kaikilla on keliin sopiva varustus.

Milloin talvi tulee?

Talvikausi alkaa täydellä vauhdilla Joulukuussa. Vuodesta riippuen ensilumi sataa Sallaan yleensä loka-marraskuun aikana, ja jos lunta on riittävästi, voi retkiä ajaa jo marraskuussa. Nämä kuitenkin on aina kelivarauksella. Lunta riittää yleensä pitkälle, huhtikuun loppuun.

Milloin Revontulia voi nähdä?

Revontulikausi alkaa elokuun puolen välin aikoihin, kun yöt alkavat pimenemään ja jatkuu aina huhtikuun alkuun asti. Revontulien ihasteluun tarvitset pimeän, kirkkaan tähtitaivaan ja hieman syrjäisemmän paikan, poissa katuvalojen loisteesta.

Onko retkillä tarjolla vaihtoehtoja erityisruokavalioille?

Lähestulkoon kaikilla retkillä tarjoamme jotain syötävää ja juotavaa. Meillä on myös mahdollista tarjota vaihtoehtoja erilaisille ruokavalioille, näistä on kuitenkin aina ilmoitettava etukäteen. Jos siis haluat vege-evään, gluteenittoman leivän tai pähkinättömän pullan, kerro näistä jo varausta tehdessäsi.

Kaikki tarjoamamme ovat aina laktoosittomia.